Helling geplaatst aan centrale reizigerstunnel

Geplaatst op 07 jun. 2024
Voethangershelling
Momenteel wordt de zone van de sporen en perrons 4 en 5 afgegraven. Hierdoor is sinds 16 mei de reizigerstunnel tussen het busstation en het Koningin Mathildeplein onderbroken. Aangezien dit de toegankelijke route was, zorgde dit voor ongemak bij de reizigers die nu via de huidige tramtunnel (fototunnel), om moesten gaan.

Om aan de noden van de reizigers tegemoet te komen, is er nu een helling aangelegd aan de centrale reizigerstunnel. Deze maakt het makkelijker voor personen met koffers, buggy’s etc. om terug vlot tussen het Koningin Maria-Hendrikaplein en het Koningin Mathildeplein te navigeren.

Door de huidige stand van de werken is het niet mogelijk een rolstoelconforme helling van 5% te installeren en bedraagt de hellingsgraad van het aangelegde pad 6,4%. Rolstoelgebruikers die begeleid worden, zullen deze helling evenwel kunnen gebruiken. De toegankelijke route loopt wel nog steeds via de huidige tramtunnel (fototunnel). Personen die van deze route gebruikmaken rekenen best minstens vijf minuten extra verplaatsingstijd.

De helling wordt op7 juni 2024 in gebruik genomen.

20240706 helling web

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.